Hírek Demi Lovato Képgaléria Média Az oldal
Üdvözlő üzenet
Köszöntelek Magyarország egyetlen működő és egyben legnagyobb Demi Lovato rajongói oldalán a demilovato.hu-n! Itt mindent megtalálhattok napjaink egyik leghíresebb amerikai színész-énekesnőjéről. Oldalam jelenleg az egyetlen legátfogóbb magyar információforrásotok, így ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és képekről, akkor csak kövesd az oldalt, biztosíthatlak róla, hogy mindig frissen informált leszel Demiről!
Angelo Kritikos fotózás – Új képek Noah Cyrussal vacsorázott! Angelo Kritikos fotózás Ellen DeGeneres Snow Ellen DeGeneres Snow: Betekintő
153775619_462521334780381_4709917724156721100_n.jpg
153133735_165498451899315_5125054464914236014_n.jpg
152853054_3715593128569193_2687115525653196591_n.jpg
image23.jpg
image22.jpg
image21.jpg
image20.jpg
image19.jpg
image18.jpg
image17.jpg
image15.jpg
image16.jpg
Életrajz

Demetria Devonne Lovato
Születési idő: 1992. augusztus 20
Születési hely: Albuquerque, Texas, USA
Foglalkozás: Színész, énekes
Aktív évei: 2006-tól napjainkig
Származás: Spanyol, Ír, Olasz
Családi állapot: Hajadon
Eredeti Hajszín & Szemszín: Barna

Demi Lovato teljes nevén Demetria Devonne Lovato 1992. augusztus 20-án Albuquerqueben született Új-Mexikóban, a későbbiekben azonban már Dallasban nevelkedett. Édesapja mérnök és zenész, Patrick Martin Lovato, édesanyja egykori táncos és countryénekesnő, Dianna De La Garza. Lovatónak van egy idősebb testvére, Dallas és egy fiatalabb féltestvére, Madison De La Garza. 2012-ben kiderült, hogy az énekesnőnek van egy apai ágról származó idősebb féltestvére, Amber, akit így csak 20 évesen látott először.

Lovato szülei 1994 nyarán váltak el, amikor ő két éves volt. Dianna nem sokkal később hozzá ment Eddie De La Garzához. Édesapja mexikói, de voltak portugál és zsidó felmenői is, míg édesanyja angol, ír és olasz rokonokkal büszkélkedhet. 2017 februárjában DNS tesztet csináltatott, amiből kiderült, hogy spanyol és amerikai gének mellett skandináv, ír, brit és afrikai vér is csörgedezik ereiben. Édesapjával nem igazán tartotta a kapcsolatot mert az elköltözött Új-Mexikóba ahol új életet kezdett, 2008-ban látták egymást ismét. Demi Dallasban nevelkedett fel. Itt több tehetségkutatót is megnyert, így hamar kiderült, hogy rendkívül jó képességű.

Tanulmányait a Grapevine-Colleyville Independent School District iskolában kezdte, majd Cross Timbers Middle Iskolába tanult tovább, ahol három évig zenetagozatos osztályba járt. Ekkor kezdte el jobban foglalkoztatni a zene. Pont mint a mai időkben, Demi iskolás korában is sok volt az iskolai zaklatások aránya. A fiatal lányt nagyon sokat csúfolták, így szülei kénytelenek voltak magántanulóként iskoláztatni lányukat. 2011-ben elárulta, hogy „egészségtelen kapcsolata volt az életekkel” 8 éves kora óta, ami többek között a bántalmazásokra vezethető vissza: többen kövérnek és csúnyának hívták. Demit már egészen kicsi kora óta vonzotta a színpad. Színjátszó órákra járt, balettozott és meghallgatásokon próbált szerencsét. 5 évesen, amikor még se olvasni, se írni nem tudott, jelentkezett a Barney & Friends (Barney és barátai) című gyerekműsor meghallgatására. Édesanyja úgy segítette, hogy apró pálcikafigurákat rajzolt a papír szélére, ezzel próbálták elrejteni ezt a hiányosságát. Ám a nagy igyekezetek ellenére sem jött össze a szerep. 

Két évvel később, 2002-ben, amikor már elérte az iskolás kort ismét megpróbálkozott, hiszen álmait még ekkora sem adta fel. A hosszas várakozás és sok csalódás után megkapta Angela szerepét. Demi két évadon keresztül volt tagja a stábnak, majd utána folyamatosan ének-, színjátszó-, tánc és zongoraleckéket vett, hogy fejlessze tehetségét.

A Barney után felfigyeltek tehetségére, kisebb-nagyobb szerepeket kapott sorozatokban, ilyen volt pl. 2006-ban a Szökés, vagy a Just Jordan. 2007-ben kezdett el dolgozni a Disney Channelnek. Először egy rövid-sorozatban, As the Bell Rings-ben kapott szerepet, mint Charlette Adams, és itt énekelhetett is. A Disney-nél egyébként több elutasítás is érte szerepekkel kapcsolatban, majd egy este maguk hívták fel a színésznőt, hogy a Rock Táborban őrá gondoltak.

Az áttörést hozó szerepe Mitchie Torres karaktere volt a Disney Channel filmjében, a Rock Táborban, ami 2008. júniusában debütált. Lovato az Entertainment Weeklytől vegyes kritikákat kapott, kritizálva a mosolyát többek között. Ennek ellenére a film világszerte hatalmas sikert aratott és Deminek kialakult a saját rajongói bázisa. 2008 nyarán elindította első saját turnéját, ami a Demi Live! Warm Up turné elnevezést kapta, de emellett feltűnt a Jonas Brothers Burnin’ Up turnéján is. A Jonas testvérekkel kialakult jó viszony fényében a srácok közreműködtek Demi debütáló albumán a Don’t Forget-en ami 2008.szeptember 23-án jelent meg. A lemez a hallgatók körében pozitív megítélést kapott, de az Entertainment Weekly még mindig állította, hogy a felnőttek elismerését nem fogja elnyerni vele. A Billboard Hot 200 listáján másodikként debütált 89 ezres eladással.

A Don’t Forget RIAA-tól aranyminősítést kapott, miután elérte a fél milliós eladást. A vezető kislemeze, a Get Back, egy igazi pop-rock dal volt, a Hot 100 listán pedig 43. lett, több mint 560 ezer darabot eladva az USA-ban. A második kislemez, a La La Land sokkal rockosabb hangzású volt, 52.-ként debütált, ennek ellenére világszerte imádták a fiatalok. A lemez harmadik kislemeze a címadó Don’t Forget lett.

Ugyan ebben az évben kaptak szárnyra először azok a pletykák, miszerint Lovato bántja magát (több rendezvényen sebes volt a csuklója). Demi nevetségesnek titulálta a híreket, és azt mondta, csak az akkoriban divatos gumikarkötők nyomták el a kezét.

2009-ben Lovato részt vett a Disney jótékonysági programjában, és ottani barátaival, a Jonas Brothersszel, Miley Cyrusszal és Selena Gomezzel felvették a Send It On kislemezt, amelynek az összes bevétele a Disney alapítványait támogatta világszerte. Ugyanebben az évben debütált első főszereplős sorozata, a Sonny, a sztárjelölt, amelyben a feltörekvő színésznőt, Sonny Munroe-t alakította. A sorozat két évadot kapott, és ez volt az első produkció, amit a Disney HD-ben közvetített. 

A Los Angeles Times Lovato színészi képességeit nagyon jónak titulálta. Júniusban leforgatta új filmjét, a Hercegnő védelmi programot, melyben egy hazájából elmenekült királyi sarjt formált meg, színészpartnere az akkor legjobb barátnője, Selena Gomez volt. Ez a Disney egyik legsikeresebb filmje, mintegy 8.9 milliós nézővel az első vetítésen az Államokban.

Demi második albuma, a Here We Go Again 2009. július 21-én jelent meg. John Mayerhez hasonlóan akusztikus stílusban énekelte fel dalait. Az album kedvező kritikákat kapott, nagyra értékelték a kellemes pop-rock elemeket. Lovato albuma listavezető volt, az első héten 108.000 példányban kelt el. A megjelenés előtt ismét turnéra indult, ezúttal Summer Tour 2009 névvel. Az album első kislemeze, a Here We Go Again hatalmas sikert aratott, viszont a második és egyben utolsó kislemez, a Remember December kereskedelmi kudarc lett.

A Rocktábor folytatására, a Rocktábor 2. – A záróbuli premierjére 2010. szeptember 3-án került sor. A második rész kevésbé nyerte el a kritikusok és a közönség tetszését, mint az első, így nem is tervezték egy harmadik résszel folytatni a filmet. E filmnek is megjelent a filmzene korongja. 2010-ben nagy megtiszteltetés érte, amikor egy rész erejéig szerepet kapott a nagy sikerű baleseti sorozatban, A Grace klinikában, ahol Hayley Mayt formálta meg. A People’s Choice Awardson díjat is bezsebelhetett az alakításáért.

Első igazi turnéja a Here We Go Againnel történt meg, hiszen országosan negyven városban adott show-t. Június 21-én indultak útra, majd augusztus 21-én fejezték be. Olyan előadók nyitottak számára, mint David Archuleta, KSM és Jordan Pruitt. Lovato és Joe Jonas felvett 2010 márciusában egy jótékonysági dalt, melynek címe a Make a Wave lett, és ez szintén a Disney’s Friends for Change keretein belül történhetett meg. Ezek után a Jonas Brothers Live in Concerttel kerekedett fel és járta Észak-Amerikát, így ez lett az első nemzetközi útja. A Rocktábor 2. részének premierje szeptember 3-án volt, azonban a rajongók vegyesnek érezték a történetet: mintegy 40%-os elégedettséget kapott csupán a film. Ennek ellenére a debütáló esten mintegy 8 millióan követék az eseményeket. A filmzene No3-ként debütált a Billboard Hot 200-on.2010-ben kilépett sorozatából, mellyel színészi karrierje szünetelni kezdett, magánéleti és személyes okok miatt.

Lovatóról kiderült, hogy több mentális problémával küzdött a Sonny, a sztárjelölt forgatása alatt, és végül a pletykák is igaznak bizonyultak, valóban bántalmazta önmagát, emellett evési zavarokkal küzdött. Több botrány is övezte ekkortájt az énekesnőt: rátámadt személyi asszisztensére egy show előtt, emellett több intim fotó is napvilágra került. Demi a szünet alatt rehabra ment, ami sokként érte a világot.

Az énekesnő az érzelmi válsága után új külcsínnel tért vissza és új kiadóval: a Hollywood Recordstól az Islandhez igazolt. Demi sokkal egészségesebbnek nézett ki harmadik lemezének fotósorozatán, és néhány kilót is felszedett magára. Nagylemeze az Unbroken (Töretlen) elnevezést kapta, és 2011. szeptember 20-án jelent meg. A lemez R&B és pop-rock elemeket tartalmazott. Egyértelműen akkori lett karrierjének legsikeresebb lemeze, nemzetközi slágereket hozva számára.

No4-ként debütált a Hot 200 listán 97 ezres eladással, azonban rövidesen ez a szám a félmilliót is meghaladta, aranyminősítést érdemelve. 2012-ben volt az első olyan év, amikor teljesen józan volt, és nem állt semmilyen drogok vagy alkohol hatása alatt. Az album első kislemeze a Skyscraper volt, ami bemutatta Lovato küzdelmeit, és univerzális üzenetet hordozott az elfogadásról. A Billboard Hot 100 listáján 10. lett, azonban már az első héten 176 ezer fogyott el belőle. Rengeteg híresség támogatta a megújult Lovatót és az üzenetét. A dallal megnyerte az első VMA-ját is a Legjobb üzenet kategóriában. Az Unbroken olyan személyes dalokat hozott el, mint a For the Love of a Daughter (mely édesapjáról szólt) és az Unbroken. Lovato itt beszélt először az édesapjáról és a problémáikról. Emellett több együttműködés is felcsendült rajta: Missy Elliott, Timbald, Dev és Jason Derülo is többek között.

A lemez második és utolsó kislemeze a Give Your Heart a Break lett, ami szinte felülmúlta a Skyscraper sikereit. A dal háromszoros platina minősítést kapott a RIAA-tól 2014 októberében. Májusban, hosszabb kihagyás után, ismét képernyőre került: az amerikai X-Faktor második évadában lett zsűri Simon Cowell, Britney Spears és L.A. Reid mellett. Lovato itt a Fiatal felnőtt kategóriát mentorálta. 2012. december 24-én megjelentett saját YouTube csatornáján egy videót, amelyben az Angels Amon Us-t énekelte fel, és az áldozatoknak küldte, akik életüket vesztették a Sandy Hook iskolai lövöldözésben.

Az énekesnő már 2012-ben dolgozni kezdett új lemezén, melynek első dalát decemberre ígérték. Azonban ennek debütálását egészen az új év márciusáig kitolták. Január. 9-én megrendezett People’s Choice Awards-on ugyan nem jelent meg, de elnyerte a kedvenc zsűritagnak járó gyönyörű szép trófeát! A nyeremény ellenére a 2013 nem kezdődött valami jól az énekesnő számára mert épp azon a napon sikerült balesetet szenvednie, amikor a rajongók gyógyulásának kétéves évfordulóját ünnepelték! Egy fotózásról érkezve elcsúszott a lakásban és sikeresen eltörte a jobb lábát, csak mankóval tudott járni. Demi befejezte 4 albumát így miután felgyógyult boka töréséből nekiállt promotálni új dalát a Heart Attack-ot. A dal producere a The Suspex volt. A Heart Attack Ryan Seacrest-nél a 102.7 KIIS FM rádióműsorban debütált február 26-án! Az új albuma ami a Demi névre hallgatott május 14-én jelent meg. Az album a harmadik helyen debütált a Billboard 200-as listáján, az első héten 110,000 példány kelt el, ezzel ez lett Demi legjobban eladott debütáló heti albuma karrierjében. Általánosan pozitív megítélést kapott, a The New York Times Lovato átalakulását pozitívnak és szórakoztatónak élte meg.

Miután megjelent a deluxe verzió a negyedig albumához, 7 új dal került fel a lemezre, ez közül 4 élő előadás és három stúdió felvétel. Demi az X-Factor USA 3 évadába is visszatért, hogy mentortársaival keressék 2013 hangját. Május 7-én díjjal jutalmazta a National Children’s Mental Health Awareness szervezet az eddigi munkájáért, amivel a hozzá hasonló problémával küzdő fiatalokon próbál segíteni. Június 17-én rendezett Much Music Awardson megnyerte az ‘International Video of the Year’ díjat a ‘Heart Attackért’. Június 23-án biológiai édesapja, Patrick Lovato, elhunyt rákban. Június 27-én Good Morning America stúdiójában mesélt arról, hogy az apukája tiszteletére, elindít egy programot, ami a ‘Lovato Treatment Scholarship’ névre fog hallgatni, célja hogy segítsen a mentálisan beteg gyerekeken. Augusztus 20-án pont Demi születésnapján megjelnt egy új dal, ami a ‘Heart by Heart’ címet viseli, és a City of bones filmhez készült mint betétdal. Július 19-én kivetette a manduláját, a műtét szerencsére probléma mentesen lezajlott, amiről a családja értesítette az embereket Twitteren keresztül.

Bejelentették, hogy Adam Lambert mellett mellékszereplő lesz a Glee ötödik évadjában. Az énekesnő csak három epizódban tűnt fel, míg Lambert ötben. Lovato Sanatana Lopez (Naya Rivera) szerelmét alakította Daniként, aki egy New York-i feltörekvő és küszködő énekesnő volt. 21. születésnapját Afrikában töltötte, ahol 10 napot töltött a Mentsük meg a gyerekeket jótékonysági szervezettel együtt! Októberben megjelent a  Let It Go című dala ami a nagy sikerű Jégvarázs animációs filmhez készült! A zenei klipet hozzá már közel félmilliárdan tekintették meg a YouTube-on. A film november 27-én került bemutatásra a mozikban. November 19-én megjelent első igazi könyve, a Demi Lovato: Légy erős – 365 nap – egy év címet kapta, és világszerte megjelent. A könyv New York Times bestseller lett. A könyvben az év minden napjára kapunk inspiráló idézeteket és tanácsokat.

2014 Februárjában indult új túrnésorozata a Neon Lights tour. Május 18-án együttműködött a The Vamps debütáló albumjával, a Meet the Vamps-el, egy közös számban, a Somebody to You-ban. 2014 nyarán jelentették, be hogy Demi lesz a Skechers nevű cipőmárka 2016-os kollekciójának arca! Az akkor 21 éves énekesnőt kérték fel a New York Color sminkmárka globális nagykövetének is! Még az évben visszatért a képernyőkre és ismét a mentori székbe ült az amerikai X-Faktorban. A szezonban Kelly Rowland, Paulina Rubio és Simon Cowell oldalán ítélkezett a feltörekvő énekesek fölött. Az X-Faktor negyedik évadában azonban már nem vett részt.

Május végén fejezte be az arénaturnéját, ám több okból kifolyólag is úgy döntött, hogy szeptemberben ismét útra kel. A Demi World Tour szeptember 6-án vette kezdetét Baltimore-ban. Olyan amerikai, valamint kanadai városokba látogattak el, amik Neon Lights turnéjának első feléből kimaradtak, továbbá előzenekarként csatlakozott a tehetséges énekesnő, Christina Perri is. A rajongók a Staples Centerben adott koncertjén szemtanúi lehettek annak, hogy egykori rocktáboros kollégájával, Joe Jonasszal négy év után újra egy színpadon álltak, ami mint később kiderült, párja, Wilmer Valderrama érdeme volt.

A turné novemberben fejeződött be. Lehetősége volt pár európai helyszínen is fellépni előzenekarként novemberben Enrique Iglesias Sex and Love turnéján! November 20-án debütált Olly Murs-al közös dala, ami az énekes negyedik stúdióalbumán foglal helyet. Szintén novemberben Nick megosztotta rajongóival új albumán lévő közös duettjüket Demi-vel, a dal az Acalanche névre hallgat. 2014 decemberében jelent meg a Devonne by Demi bőrápoló szettje! Demi az egyik legszemélyesebb balladájához a Nightingale-hez készített kisfilmet rajongói számára, karácsonyi ajándékként.

2015-ben a 3QU Media által kiadott Charming című animációs filmben csendült fel az énekesnő hangja, ám nem csak egy dal erejéig, hanem a főszereplő, Lenore is az ő hangján szólal majd meg. Sőt, ő felelt a filmzenéért, lehetőséget kapva ezzel arra, hogy immár zenei producerként is bizonyíthasson.

2015 októberében Lovato nagy visszatéréssel ismét berobbant a zenei iparba. A rajongók legnagyobb örömére megjelent ötödik stúdióalbuma a Confident, 2015. október 16-án. Az album dallistáját híres barátai jelentették be Twitteren, egyesével. Második helyen debütált a Billboard 200 toplistán és egy hét alatt 98000 példány kelt el belőle. 2015 júliusában jelent meg az album első kislemeze, a Cool for The Summer dalhoz, amit a nyár egyik legpörgősebb dalának szántak. Ezzel fellépett az MTV Video Music Awardsán augusztusban. Szeptemberben kiadták a Confident című nótához tartozó videoklipet, amelyben a Halálos iramban színésznője is szerepelt, Michelle Rodriguez. Közreműködött a Fall Out Boy banda Irresistible névre keresztelt dalában, amihez kisfilm is készült.

A Confident fogadása egyébként pozitív volt a kritikusok és hallgatók által is. Lovato elárulta, hogy nagyon szeretett volna kapni egy Grammy-jelölést vele és megmutatni, mire képes a hangja. 

„A turné alatt kezdtem el felvenni, mert összeállt a terv a fejemben. A hangzás az, ami most vagyok és minden, ami lenni akarok. Sosem vagyok magamban biztos, mint művészben, így ezzel a lemezzel önbizalmat akarok sugározni, és nemcsak a személyes dolgok felé, hanem a hangzásom iránt is. Meg akarom mutatni az embereknek, hogy meg tudom csinálni”.

A lemez szintén aranyminősítést kapott a RIAA-tól 2016 júliusában. Az évben elindította saját kiadáját, az Island alatt, Nick Jonasszal, és menedzserével, Phil McIntyre-rel. A kiadó a Safehouse Records elnevezést kapta. Az UMG/Hollywood/Jonas Brother partnerség ezzel véglegesen lezárult, így Lovato karrierjét most már csak az Island és saját kiadója irányítja.

Október 17-én előadta a Cool for the Summert, Confidentet és a Stone Coldot a Saturday Nigh Live műsorában. Ugyanebben a hónapban leigazolt egy modellügynökséghez, a Wilhelmina Modelshez. Waiting for You dalát Sirah-val adta ki a hónap végén, 22-én. 26-án Nick Jonasszal bejelentették, hogy elindítják a Future Now turnéjukat, melynek első állomása június 29-én volt, Atlantában. A turné eredetileg Adam Lamberttel történt volna meg, azonban később Nick Jonasra cserélték az énekest. Lambert elmondta, hogy ennek ellenére jó barátságot ápol Lovatóval és hetente többször üzenetet váltanak.

Kitüntették a Rulebreaker-díjjal (Szabálytörő) 2015- december 11-én a Billboard Women in Music eseményén. A turné világszerte sikeres volt, az arénákat szép számmal megtöltötték Nick Jonasszal. A színpadon egymást váltották, de nem egy felvételt közösen adtak elő.

2015 végén ledobta a texilt a Vanity Fair magazinnak, amivel megmutatta, végre egészséges a teste és elfogadta önmagát. A fotósorozat rendkívül pozitív fogadtatást kapott. 2016. július 1-jén kiadott egy promóciós kislemezt a koncertkörútjához, a Body Say-t, ami a legszexuálisabb hangzású felvétele volt.

2016 októberében bejelentette, hogy a sok támadás felülkerekedett rajta és 2017-ben visszavonul a zenei élettől. Az év végén megkapta karrieréjnek legnagyobb elismerését: Grammy-díjra jelölték a Legjobb pop-vokál kategóriában. Bár Beyoncé ellen vesztett, Lovatót szemmel láthatóan kicserélték és visszatért az inspirációja is. 2017 februárjában executive-producere volt a Beyond Silence dokumentumfilmnek, amely a mentális betegségekre hívja fel a figyelmet, mint bipolaritás, skizofrénia, depresszió és szorongás. Lovato a Cheat Codes dalában is közreműködött, ami 2017 márciusában jelent meg, No Promises címmel. A videoklipet áprilisban forgadták le hozzá.

Új, saját dala Sorry Not Sorry címen jelent meg, amihez július 19-én érkezett a kisfilm. Legújabb nagylemezét augusztus 29-én jelentette be Instagramon: a Tell Me You Love Me szeptember 29-én került a boltok polcaira világszerte. Az album no3-ként nyitott a Billboard Hot 200 listáján. Október 17-én megjelent saját dokumentumfilmje, a Simply Complicated, a YouTube-on, ami összességében rendkívül pozitív visszhangot kapott a kritikusoktól és nézőktől egyaránt. Nem sokkal később a Tell Me You Love Me videoklipje is debütált a YouTube-on, amely sokak szerint Lovato eddigi legjobb munkája lett.

Október végén bejelentette, hogy DJ Khaleddel indul turnéra 2018 februárjától Észak-Amerikában, és rajongói örömére Európába is ellátogatott ez alkalommal. November közepén megjelent Luis Fonsival közös dala az Échame la Culpa, ami hatalmas sikert ért el világszerte. Az énekesnő 2018 júliusában drogtúladagolással kórházba került. Miután kis híján életét vesztette, augusztusban ismét elvonóra ment és egy időre visszavonult. Közleménye szerint hálás a támogatásért és azért, hogy életben maradt. 2019-ben visszatért a közösségi oldalakra. 2020-ban bemutatta új kislemezét és visszatért a közéletbe a Grammy-díjátadón.